Ing. Marek Popadič

Súčasne pracujem vo firme T-systems Slovakia ako network enginner zamerania na datacenter network technology. Náš tím pozostáva z najskúsenejších a najlepších technikov z Nemecka, Maďarska a Slovenska v T-systems. Dôležitá je komunikácia v cudzom jazyku, kde každý deň komunikujeme písomne alebo telefonicky s výrobcami, zákazníkmi alebo kolegami z rôznych krajín. Našou úlohou je poskytovať technickú podporu pri riešení nových dizajnov a tvorbu štandardov IT v našej firme. Od mojej pozície sa očakáva pomoc pri riešení porúch a výpadkov zákazníckych systémov. V tejto firme pracujem už sedem rokov po skončení Technickej univerzity v Košiciach.

Základný kameň k dosiahnutiu mojej úspešnej kariéry dala Stredná priemyselná škola v Bardejove. Túto školu som si vybral z dôvodu technického smerovania. Ako jediná škola v Bardejove mala technické odbory, ktoré mohol absolvent využívať v praxi po skočení školy. Môj odbor bol TIS v elektrotechnike, kde som dostal celkový prehľad z oblasti ekonomiky, elektrotechniky, strojníctva, matematiky a informatiky. Tieto vedomosti som mohol využiť na univerzite a tiež v praxi. V dnešnej dobe bez znalosti cudzích jazykov sa človek ťažko zamestná v zahraničnej firme, a tak sa dostane k lepšie platenej práci.

Táto škola mi dala dobre základy na rozvoj znalosti nemeckého a anglického jazyka pre budúcnosť.

Strednú priemyselnú školu v Bardejove absolvoval aj môj otec a brat. Všetci sme spokojní a hrdí, že sme mohli štyri roky študovať na tejto škole. Preto vrelo odporúčam túto školu ďalším, ktorí sa chcú vybrať technickou cestou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *