Lukáš Chrenko

 

S môjho pohľadu študenta to bola najlepšia voľba strednej školy, akú som kedy spravil. Ak by som mohol tak by som si SPŠ vybral znovu.
Štúdium z môjho pohľadu prvé dva roky nebolo veľmi zaujímavé, keďže sme to mali ako gymnazisti a mali sme predmety, ktoré pre mňa neboli veľmi zaujímavé. Ale od tretieho ročníka, keď som si vybral blok  informatiku  som s radosťou chodil každý deň do školy, lebo som vedel že sa naučím z informatiky niečo nové. Hlavne ma zaujímal predmet počítačová grafika, ktorej sa snažím venovať stále vo voľnom čase. Je dôležité ,že oproti študentom gymnázia my, absolventi informatiky, môžeme rovno pracovať v IT odbore alebo ísť svoje vedomosti rozvíjať ďalej na vysokej škole.

Ak budúcich študentov strednej školy zaujíma oblasť IT, tak by určite mali ísť na SPŠ, lebo tam získajú to najlepšie vzdelanie zo stredných škôl, ktoré môžu získať, naučia sa hlavne programovať, čo je vo svete informatiky dôležité a potom nebudú mať problém zamestnať sa napríklad ako programátori.

Momentálne ako čerstvý absolvent SPŠ som sa trochu odchýlil od oblasti IT,  študujem na Prešovskej univerzite v Prešove zameranie na učiteľstvo anglického jazyk a etickej výchovy. Ale ako som spomínal, o IT sa stále zaujímam, a to o grafickú a technickú stránku.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *